BLOG COMPANIE

Latest Posts

Cum se măsoară performanța de rețea? Rata sau viteza internetului

Măsurile efectuate asupra rețelelor de internet (numite în termeni moderni viteza de internet ) sunt efectuate în unități de biți pe secundă (bps). Această cantitate de date poate reprezenta fie rata actuală de date, fie o limită teoretică de bandă de rețea valabilă.

Ce este SMTP ? Protocol de Transfer Simplu de Corespondență (Simple Mail Transfer Protocol)

Aproape toata activitatea noastră online este posibilă prin intermediul unor protocoale – seturi de reguli speciale ale software-ului de rețele, precum și instrucțiuni care permit computerului să se conecteze la rețele de oriunde, astfel încât să puteți cumpăra, citi știri, trimite email-uri etc. (Adresa ta IP, care reprezintă protocolul de internet este doar una dintre ele)

Protocoalele sunt vitale activității în rețea și, din fericire pentru utilizatori, aceștia nu trebuie să le configureze, administreze, instaleze sau măcar să se gândească la ele. Sunt integrate în software-ul de rețea chiar în calculatorul tău.

Ce este un Server Web? Afișarea paginilor web. Cunoștințe tehnice de bază

Sunt foarte multe persoane familiare cu navigarea și vizualizarea paginilor web pe internet, dar au cunoștințe limitate despre aceste pagini web și cum funcționează ele în prealabil. Vom încerca să descriem cât mai sumar activitățile efectuate de serverul web în conformitate cu cererile clienților (programe, mașini virtuale, calculatoare).