BLOG COMPANIE

Managed Dedicated Hosting, Server Dedicat România

Dedicated Hosting

Dedicated Hosting (Serverul Dedicat) presupune ca utilizatorul sa obtina propriul server web si controlul complet al acestuia. Utilizatorul are acces de root pentru Linux sau accese de administrator pentru Windows. Totusi, utilizatorul nu detine de obicei serverul.

Exista doua tipuri de dedicated hosting (servere dedicate) self-managed sau unmanaged – atunci cand utilizatorul are acces administrativ complet asupra serverului. Aceasta optiune presupune de obicei alocarea unor fonduri financiare mai mici si presupune ca securitatea si mentenanta serverului sa fie realizate de client intrucat el este responsabil de propriul server dedicat.

 

Managed Hosting

În această categorie utilizatorii obțin propriul server web, dar nu le este permis controlul complet asupra lor. Utilizatorii nu au acces root pentru Linux sau accese de admin pentru Windows. Totuși, este permisă administrarea informațiilor prin FTP sau alte unelte de administrare la distanță. Utilizatorului nu îi este permis controlul complet, așa că furnizorul poate garanta calitatea serviciului prin evitarea permiterii modificării serverului care poate presupune probleme de configurație. Utilizatorul nu deține propriul server. Serverul îi este închiriat.