BLOG COMPANIE

Reseller Hosting: Vânzare Web Hosting România

Găzduirea bazată pe reselling (Reseller Hosting) este o formă de web hosting în care contul de deținator al clientului are abilitatea să utilizeze spațiul de stocare și lățimea de bandă pentru a găzdui websiteuri pe baza altor companii. Reseller-ul sau vânzătorul de hosting cumpără servicii de hosting și apoi vinde clienților pentru a obține un posibil profit. O porțiune stabilă a spațiului de pe hard drive și o limită de bandă este alocată contului de reseller.

Vânzătorul poate închiria un server dedicat de la o companie de hosting sau poate vinde servicii de shared hosting.  Există enorm de multe ipostaze în care un reseller poate fi pus când se aduce în discuție subiectul curent.

Un reseller de web hosting tipic poate fi o firmă de web design, de dezvoltare web sau alte tehnologii IT care oferă web hosting în calitate de extensie a serviciilor. Conceptul de Reseller hosting reprezintă de asemenea un mod ieftin de găzduire pentru antreprenorii care pornesc o companie. Cele mai multe planuri de hosting pe baza de reselling permit fiecărui reseller să realizeze propriile planuri de servicii și să aleagă propria structură de preț. În cele mai multe cazuri este permisă de asemenea stabilirea propriului brand prin intermediul panourilor de control particulare și a serverelor.

Vânzarea de hosting pe baza conceptului de Reselling nu necesită o cunoaștere avansată cu privire la aspectele tehnice ale web hostingului. De obicei operatorul din Data Center este responsabil de menținerea infrastructurii rețelei și de partea hardware, configurații, securitate și actualizări ale serverelor. Un reseller este responsabil de relația de suprafață cu proprii clienți, însă problemele de conectivitate, de hardware și de software sunt de obicei înaintate către furnizorul serverului de la care planul de reseller a fost achiziționat.

 

Avantaje reselling – Există numeroase avantaje ale fiecărui reselling care îndeplinește rolurile descrise în mod general mai sus.

 • Câștigarea unui venit – Ca reseller puteți vinde hosting prin intermediul serviciilor de dezvoltare în domeniul IT și puteți pune preț pe ele în funcție de dorința personală. De obicei discountul sau comisionul pe care un reseller îl primește de la un furnizor de hosting va crește pe măsură ce crește și numărul clienților, iar profitul poate crește destul de mult.
 • Specificarea planurilor proprii de hosting – Alegeți pachete de hosting și oferiți flexibilitate clienților pentru a acoperi nevoile fiecărui business de pe internet.
 • Facturarea clienților – Ca reseller puteți factura clienți pe baza propriei companii.
 • Vindeți planuri multiple în funcție de dorință – Ca reseller puteți vinde planuri încât să acoperiți limita de spațiu și bandă valabilă. Dacă vindeți mult aveți posibilitatea să purtați mai mult de la furnizorul principal și profiturile sunt așadar mai mari.
 • Nu există costuri inițiale mari – Un reseller nu este responsabil de costurile mentenanței serverului deoarece asta este responsabilitatea furnizorului.
 • Vă axați doar pe asistența clienților  (Customer service) – Ca reseller este nevoie să vă concentrați doar pe asistența serviciilor, iar sprijinul tehnic al clienților este înaintat către furnizorul principal de hosting.

 

Un cont de reseller vinde de obicei cu următoarele caracteristici:

 • Asistență tehnică de tip end-user
 • Licență sau asistență implementare WHMCS
 • SSL pentru domeniile găzduite
 • Posibilitatea de a vinde SSL la prețuri avantajoase
 • Vânzarea de domenii

 

A fi un reseller profitabil necesită de obicei implicarea extensivă în reclamă pentru a obține clienți., în timp ce taxele lunare sunt reduse. Fiecare reseller trebuie să-și asigure bugete mari de reclamă pentru a concura cu competitorii. Totuși web hosting-ul reprezintă una dintre cele mai mari afaceri online deoarece fiecare website are nevoie de hosting.

Fiecare reseller poate să își seteze și să administreze conturile de clienți prin interfața web, care este denumită de obicei „Panou de control” (Control Panel).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *