FAIRTLD SRL - Informatii despre domenii web

Aici raspundem la intrebarea: "Ce domeniu sa aleg?".

Ghidul dumneavoastra pentru descoperirea caracteristicilor aferente inregistrarii de domenii

Securizeaza numele websiteului perfect instant cu platforma noastra de cautare inteligenta si prin motorul de inregistrare afisat pe site. Oferim o multime de extensii grozave la preturi mici.


Fiecare domeniu pe care il cumparati vine impreuna cu urmatoarele facilitati:
 • Un panou de control particular, usor de utilizat
 • Unelte de management practice, accesibile de pe mobil
 • O serie de optiuni pentru web forwarding
 • DNS Management
 • Catch-all email forwarding - nelimitat
 • Schimbari tag Nominet si afisari WHOIS
 • Asistenta tehnica prietenoasa, oferita de echipa din Romania si UK

Caracteristicile panoul de control

Administrati domeniile dumneavoastra si alte servicii (precum email) repede si usor, prin panoul de control atractiv furnizat de FAIRTLD. Fiecare caracteristica a fost construita pentru a furniza clientilor nostrii un management practic si usor. De exemplu, uneltele de tip Bulk Management fac ca administrarea a sute de domenii sa fie atat de usoara, incat poate fi comparata cu administrarea unui singur domeniu.


Protejati-va detaliile prin Domain Privacy

Oricine cumpara un domeniu de la orice alt furnizor este nevoit sa ofere detaliile de contact corecte, care sunt apoi adaugate in baza de date publica WHOIS, accesabila la nivel global. Aceasta informatie este frecvent utilizata de persoane terte pentru spam, scam si promovare vanzari. Puteti preveni listarea detaliilor tale de contact in acest mod prin utilizarea serviciului Domain Privacy. Daca veti achizitiona orice nume de domeniu web de tipul .UK (ending.uk, .co.uk, .org.uk, .me.uk) si daca sunteti invidid care nu este interesat de vanzari, puteti ascunde detaliile de contact care se pot accesa public prin panoul de control.

Inregistrati un domeniu web cu alta extensie? Furnizam serviciul Domain Privacy care va arata informatii de contact securizate in loc de detaliile furnizate de dumneavoastra, pentru un mic cost.


Mituri din categoria domeniilor web
 • "Din moment ce cumpar un domeniu web, este accesibil instant pe web."
  Dupa ce achizitionati un domeniu web, poate dura pana la 72 de ore pentru ca schimbarile sa se propage pe Internet. Acesta este un standard oriunde, indiferent de compania aleasa pentru achizitionarea domeniului, deoarece milioane de servere dea-a lungul planete trebuie sa actualizeze informatiile. Totusi, in cea mai mare parte din cazuri domeniul dumneavoastra va fi live in cateva ore.

 • "Daca ma razgandesc cu privire la domeniul web, pot primi banii inapoi."
  Toate domeniile sunt cumparate instant prin intermediul unui Registrar sau a mai multor entitati de acest tip, care activeaza de-a lungul tuturor continentelor de pe planeta. Achizitionarea domeniilor web nu se poate anula, in vederea primirii banilor inapoi, indifeirent de motivul invocat.

 • "Dupa ce am cumparat un domeniu web, este al meu pentru totdeauna."
  Atunci cand cumparati un domeniu, alegeti cat timp sa-l inregistrati (de obicei undeva intre un an si trei ani). Multe extensii permit perioade mai mari de inregistrare. Pentru a continua pastrarea domeniului dumneavoastra, trebuie sa-l reinnoiti atunci cand expira.

 • "Daca imi voi muta domeniul web de la un alt furnizor risc pierderea acestuia."
  Mutarea domeniului implica o schimbare de tag sau un cod de autorizatie de la un furnizor la celalalt. Daca v-ati schimbat vreodata numarul de telefon si ati cerut un cod PAC, ganditi-va ca este un proces similar. Transferarea domeniului dumneavoastra este complet sigura si nu riscati pierderea acestuia. Puteti verifica statusul nunelor de domenii in timpul procesului de transfer prin panoul de control.

 • "Daca indepartez informatiile de plata domeniul nu se va reinnoi."
  Daca doriti sa anulati un nume de domeniu web, veti fi nevoiti sa o faceti explicit cu ajutorul echipei noastre cu cel putin 72 de ore inainte de data de expirare. Stergerea informatiilor referitoare la plata si a conturilor asociate metodei de plata alese sau lasarea acestora sa expire nu este considerata ca fiind o decizie de anulare sub termenii si conditiile noastre. Asta se intamplla deoarece multi clienti doresc sa isi mentina domeniile web, dar uita sa pastreze detaliile de plata la zi, astfel ca neasumarea anularii ii asigura ca nu isi pierd domeniile daca cardul lor expira.


Ajutor in alegerea domeniilor web

Unii dintre voi considera ca este imporant ca numele domeniului sa fie exact acelasi cu numele companiei si nu sunt interesati de tipul de extensie pe care il vor avea. Altii vor prefera sa aleaga o extensie familiara precum .ro, .com sau .net.


Sfaturi si recomandari:
 • Indiferent daca domeniul se scrie exact cum se aude, este important ca acesta sa poata fi memorat usor.

 • Daca publicul tinta este reprezentat de o anumita regiune sau tara, puteti opta pentru achizitionarea unui domeniu web cu extensie specifica de tara precum .ro, .co.uk, .uk, .scot. In cazul in care urmariti sa dezvoltati proiecte internationale, puteti opta de asemenea pentru .org, .net sau .com.

 • Extensiile de domeniu pot descrie brandul sau industria in care activevaza compania dumneavoastra. Exemple in acest sens sunt date de urmatoarele tld-uri: .photos, .host.

 • Conteaza ce greseli pot face vizitatorii potentiali atunci cand incearca sa acceseze websiteul dumneavoastra. Prin urmare, recomandam inregistrarea mai multor nume de domenii web, in afara de cel principal.

 • Inregistrarea domeniilor cu cratima si fara cratima, daca numele companiei este compus din mai multe cuvinte.


Randurile de mai sus reprezinta doar cateva dintre sugestiile noastre!

Powered by WHMCompleteSolution